Κλείσιμο

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητάει η Γαλλία

Η Γαλλία δήλωσε την Τρίτη ότι εργάζεται με τους εταίρους της για να απαντήσει σθεναρά μετά από την αδικαιολόγητη όπως χαρακτήρισε στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζητάει η Γαλλία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Γαλλία δήλωσε την Τρίτη ότι εργάζεται με τους εταίρους της για να απαντήσει σθεναρά μετά από την αδικαιολόγητη όπως χαρακτήρισε στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Η Γαλλία καλεί το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει αμέσως την επίθεσή του και να επιστρέψει στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Γαλλία συνεργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους της, ώστε να δοθεί μια ισχυρή απάντηση σε αυτή την απαράδεκτη επίθεση, ανάλογη με τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια της περιοχής», ανέφερε το υπουργείο.

Η Γαλλία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία είναι συμπρόεδροι της Ομάδας Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που μεσολαβεί για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πηγή: skai.gr