Κλείσιμο

Να στοιχηθούμε όλοι πίσω από τον πρόεδρο Πούτιν, καλεί ο Ρώσος πρωθυπουργός μετά την ανταρσία Πριγκόζιν

Ο Μισούστιν είπε ότι «υπό την ηγεσία του προέδρου» κυβερνητικοί αξιωματούχοι εργάστηκαν «αρμονικά» για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα στον απόηχο της ανταρσίας

Η Ρωσία δέχτηκε μια πρόκληση για την σταθερότητά της και πρέπει να μείνει ενωμένη πίσω από τον πρόεδρό της, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, αναφερόμενος στην απόπειρα ανταρσίας από τον Πριγκόζιν.

Σε πλάνα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Μισούστιν είπε ότι «υπό την ηγεσία του προέδρου» κυβερνητικοί αξιωματούχοι εργάστηκαν «αρμονικά» για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα στον απόηχο της ανταρσίας.

«Το κύριο πράγμα σε αυτές τις συνθήκες είναι να διασφαλίσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών», είπε, καλώντας τον λαό να συσπειρωθεί «γύρω από τον πρόεδρο».

Ο Μισούστιν διατηρεί σχετικά χαμηλό προφίλ στο ρωσικό πολιτικό σύστημα. Διορίστηκε πρωθυπουργός από τον Πούτιν στις αρχές του 2020.

Πηγή: skai.gr