Κλείσιμο

Μύδροι Μόσχας κατά Λονδίνου για Ουκρανικό: Όσα λέτε είναι «ανέκδοτα» και «γελοιότητες»

Μύδρους κατά του Λονδίνου εξαπέλυσε την Κυριακή η Μόσχα, σχολιάζοντας σαν «ανέκδοτα» και «γελοιότητες» τις βρετανικές κατηγορίες ότι επιδιώκει να εγκαταστήσει ένα καθεστώς μαριονέτα στην Ουκρανία. Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κιέβου. 
 

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προέτρεψε το Λονδίνο να σταματήσει την «επικίνδυνη ρητορική των προκλήσεων» για την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η «αντιρωσική προπαγάνδα» οφείλεται στο γεγονός ότι η Βρετανία βρισκόταν στο περιθώριο πραγματικών διπλωματικών διαδικασιών. 

«Προτρέπουμε σθεναρά το Λονδίνο να σταματήσει τις ανόητες ρητορικές προκλήσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες στην τρέχουσα υπερθερμασμένη κατάσταση, και να συμβάλει στις πραγματικές διπλωματικές προσπάθειες για την εξασφάλιση αξιόπιστων εγγυήσεων για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. 

«Τα τελευταία νέα, που αφορούν σχέδια της Ρωσίας να φέρει στην εξουσία στο Κίεβο τον πρώην βουλευτή της ‘Βερχόβνα Ράντα ‘ (ουκρανική Βουλή – αναφέρεται στον Γεβγκένι Μουράεφ), ο οποίος παραμένει υπό τις κυρώσεις της Μόσχας ως άτομο που αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, αποτελούν εντελώς ανέκδοτο», σημείωσε η πρεσβεία. 

«Έχοντας βρεθεί στο περιθώριο πραγματικών διπλωματικών διαδικασιών, (…) το Λονδίνο βρίσκει το ρόλο του στη συνεχή υποκίνηση αντιρωσικού αισθήματος», υποστήριξε η ρωσική πρεσβεία, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ως γελοίες. 

«Η λογική είναι απλή - κάθε μέρα κατηγορείτε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει ‘αναπόφευκτη’ εισβολή στην Ουκρανία και προσπαθεί να παίξει το ρόλο ενός ιδεολογικού ηγέτη (…)». 

«Βλέπουμε το πραγματικό επαγγελματικό επίπεδο ανθρώπων που, μαζί με αυτές τις παράλογες δηλώσεις, στέλνουν φονικά όπλα στην Ουκρανία, χτίζουν τη δική τους στρατιωτική παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα και ενθαρρύνουν το Κίεβο να σαμποτάρει τις συμφωνίες του Μινσκ», ανέφερε η πρεσβεία. 

Το Σάββατο, το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η Μόσχα σχεδίαζε να φέρει στην εξουσία στην Ουκρανία μια φιλορωσική κυβέρνηση, της οποίας φέρονταν ως ηγέτης ο πρώην βουλευτής Γεβγκένι Μουράεφ. 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr