Αντίθετος με τη νέα συμφωνία για το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον : «Θα δυσκολευτώ πολύ να τη στηρίξω»

«Θα δυσκολευτώ πολύ να ψηφίσω κάτι τέτοιο διότι πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη νέα συμφωνία Brexit

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα του είναι πολύ δύσκολο να υπερψηφίσει μια νέα συμφωνία για το μετά το Brexit εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία, αναφέροντας ότι η συμφωνία παραδίδει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ομιλία του στην Global Soft Power Summit 2023, ο Τζόνσον έσπασε τη σιωπή του για τη νέα συμφωνία που ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε ιστορική, μια συμφωνία που δίνει την ευκαιρία στην Βρετανία να προχωρήσει από τις διαμάχες του Brexit.

Αλλά ο Τζόνσον, του οποίου οι σύμμαχοι κατηγορούν τον Σούνακ ότι βοήθησε στην αποπομπή του από την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να επιτρέπει στην ΕΕ να διατηρεί τον έλεγχό της επί της Βόρειας Ιρλανδίας και ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να εμμείνει στο δικό του σχέδιο.

«Θα δυσκολευτώ πολύ να ψηφίσω κάτι τέτοιο διότι πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Αλλά…πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι συμβαίνει εδώ. Αυτό δεν αφορά το να πάρει πίσω τον έλεγχο το Ηνωμένο Βασίλειο… Η ΕΕ ευγενικά προχωρά σε χαλάρωση για να μας επιτρέψει να κάνουμε αυτό που θέλουμε στη χώρα μας. Όχι με βάση τους δικούς μας νόμους, αλλά τους δικούς τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ