Μπόρις Τζόνσον: Δεν τον «κουνάνε από την καρέκλα του» - Απέρριψε νέα αιτήματα να παραιτηθεί

Απολύτως τίποτα και κανένας δεν θα με σταματήσει από το να εργάζομαι για την υλοποίηση την προτεραιοτήτων των πολιτών, δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Αμετακίνητος στη θέση του ότι θα συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης παρά την ψήφο δυσπιστίας σε βάρος του από 148 Συντηρητικούς βουλευτές δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Στην πρώτη κοινοβουλευτική εμφάνιση μετά από την εσωτερική διαδικασία μομφής, από την οποία βγήκε μεν νικητής αλλά έχοντας λαβωθεί, ο κ. Τζόνσον δέχθηκε ερωτήσεις για το πώς μπορεί να τον εμπιστεύεται η χώρα όταν δεν τον εμπιστεύονται οι βουλευτές του.

Ο κ. Τζόνσον απάντησε λέγοντας πως «απολύτως τίποτα και κανένας» δεν θα τον σταματήσει από το να εργάζεται για την υλοποίηση την προτεραιοτήτων των πολιτών.

Στην προτροπή βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, είπε πως συνεχίζει με τη δουλειά του.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Times ανέσκαψε άρθρο του Μπόρις Τζόνσον από το 2006 με το οποίο επέκρινε τον τότε Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ διότι δεν εννοούσε να καταλάβει πως είχε έρθει η ώρα της αποχώρησής του.

«Είναι ένα θαυμάσιο και αναγκαίο γεγονός της πολιτικής βιολογίας ότι ποτέ δεν ξέρουμε πότε έχει τελειώσει ο χρόνος μας. Πολύ αφότου είναι προφανές στον καθένα πως είμαστε φευγάτοι, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο 'καθήκον' μας να κρατηθούμε από τα προνόμια των θέσεών μας. Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ότι πρέπει να μείνουμε διότι 'θα απογοητεύαμε' τον κόσμο ή ότι υπάρχει 'μια δουλειά να τελειώσουμε'. Στην πραγματικότητα απλά μας τρομοκρατεί η αποκαθήλωση», είχε γράφει ο νυν Πρωθυπουργός.

Πρόσθετε πως για τους πολιτικούς τίποτα δεν είναι «ευκολότερο ή φυσικότερο» από την αναβολή της ημέρας παραίτησής τους.

Χαρακτήριζε δε τον κ. Μπλερ «ανθρώπινη κολιτσίδα», χαρακτηρισμός που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον του αυτές τις ημέρες από στελέχη των Συντηρητικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ