«Όχι άλλα ψώνια στο Μιλάνο και πάρτι στο Σεν Τροπέ»: Χαμός στο twitter με την ανάρτηση Μπορέλ για τις κυρώσεις σε Ρωσία

Σειρά κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, το οποίο θα πλήττει κυρίως τράπεζες και τον ρωσικό αμυντικό τομέα, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας να τονίζει ότι «τo πακέτο των κυρώσεων θα πληγώσει πολύ τη Ρωσία». 

Προειδοποίησε δε ότι οι «σοβαρές παραβιάσεις» της Ρωσίας δεν θα «μείνουν αναπάντητες» και εξήγησε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ θα στοχεύουν τη Ρωσία και την κυβέρνησή της και θα εμποδίσουν τη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές κεφαλαίων και της ΕΕ. 

Όλα τα μέλη της ρωσικής Δούμας θα υποστούν κυρώσεις από την ΕΕ, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τόσο ταξιδιωτικούς περιορισμούς όσο και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζοζέπ Μπορέλ έκανε μια «σκωπτική» ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, την οποία μετά τις αντιδράσεις των χρηστών, έσπευσε να τη σβήσει.

Ο Μπορέλ αναφέρθηκε στις αγαπημένες συνήθειες των Ρώσων αξιωματούχων και ολιγαρχών στην Ευρώπη σημειώνοντας: «Όχι πια ψώνια στο Μιλάνο, πάρτι στο Σεν Τροπέ, διαμάντια στην Αμβέρσα. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα».

Η ανάρτηση αυτή του Μπορέλ φαίνεται όμως δεν αντιμετωπίστηκε με την ίδια χιουμοριστική διάθεση από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι σχολίασαν ότι ήταν προσβλητική και πλήττει την υπόληψη της Ευρώπης.

Έτσι, μετά από λίγη ώρα το τιτίβισμα διαγράφηκε, ωστόσο κάποιοι πρόλαβαν να το αποθηκεύσουν! 

Πηγή: skai.gr