Μπερλουσκόνι: Σαλβίνι και Μελόνι είναι «καθ΄όλα εντάξει» να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης

«Η παράταξή μας είναι ενωμένη. Μας ενδιαφέρουν οι ιδέες, τα προγράμματα, τα σχέδια για την Ιταλία και όχι οι πολυθρόνες», δήλωσε ο «Καβαλιέρε»

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Quotidiano Nazionale» αναφέρεται στην στρατηγική της συντηρητικής παράταξης ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

«Ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκα, η Τζόρτζια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας, όπως και πολλά άλλα στελέχη των κομμάτων της συμμαχίας μας, είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

«Η παράταξή μας είναι ενωμένη. Μας ενδιαφέρουν οι ιδέες, τα προγράμματα, τα σχέδια για την Ιταλία και όχι οι πολυθρόνες. Και οι τρεις δυνάμεις της παράταξής μας είναι αριθμητικά αναγκαίες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τις εκλογές», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «τον πίκρανε» η απόφαση τριών υπουργών του κόμματός του (της Μάρα Καρφάνια, της Μαρία Στέλα Τζελμίνι και του Ρενάτο Μπρουνέτα) να εγκαταλείψουν την Φόρτσα Ιτάλια. «Δε απαρνήθηκαν εμένα, αλλά την ιστορία τους, τους ψηφοφόρους και την ίδια την ζωή τους» είπε ο «μίστερ τιβί».

«Η μελλοντική κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, πάντως, θα χρειαζόταν μια σοβαρή και καταρτισμένη αντιπολίτευση, όχι ένα χαώδες συνονθύλευμα ηγετών και δυνάμεων που δεν διαθέτουν λαϊκή στήριξη», ολοκλήρωσε ο Μπερλουσκόνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ