Κλείσιμο

Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για αγορά Eurofighter από την Τουρκία, ο Βρετανός υπ. Άμυνας

Ο Μπεν Ουάλας παραδέχθηκε ότι η Βρετανία εξετάζει μια συνεργασία αμυντικής βιομηχανίας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη συνεργασία

Τις συζητήσεις που γίνονται με την Άγκυρα για αγορά Eurofighter από την Τουρκία επιβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Επισκέπτομαι την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια. Έχω δει την εξαιρετική ανάπτυξη στις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες και τις συνεργασίες. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Οι ικανότητες είναι εκπληκτικές και ήταν σημαντικό για μένα να έρθω να τις δω» τόνισε ο Μπεν Ουάλας.

Σε ερώτηση για το εάν η Βρετανία θα μπορούσε να προμηθεύσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon την Τουρκία απάντησε: Σαφέστατα ναι, αλλά εξαρτάται, προφανώς, από την τουρκική αεροπορία και την τουρκική κυβέρνηση. Είπα πρόσφατα στον υπουργό Ακάρ να έρθει να με επισκεφτεί.

Ο Μπεν Ουάλας παραδέχθηκε ότι η Βρετανία εξετάζει μια συνεργασία αμυντικής βιομηχανίας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη συνεργασία και πάντα ήμασταν πολύ πρόθυμοι να εξερευνήσουμε περισσότερα».

Πηγή: skai.gr