Ερντογάν σε Κρίστερσον: Οι τρομοκρατικές οργανώσεις να μην γίνουν εμπόδιο στις σχέσεις μας

Ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Σουηδό πρωθυπουργό και ανέφερε πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν πρέπει  θέσουν σε ομηρία την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες, ότι βλέπει «προς το συμφέρον των δύο πλευρών να εμποδιστούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις να θέσουν σε ομηρία την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όπως και τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η Άγκυρα.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter ότι είχε μια «εποικοδομητική συνομιλία» και πρόσθεσε ότι προτίθεται να μεταβεί στην Άγκυρα «σύντομα», χωρίς να αναφέρει πότε θα μπορούσε να κάνει αυτή την επίσκεψη.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απάντησε ότι «θα ήταν ευτυχής να υποδεχθεί τον Ουλφ Κρίστερσον στην Άγκυρα», δηλώνοντας «έτοιμος να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις με τη σουηδική κυβέρνηση σε όλους τους τομείς», σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Σουηδία και Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ τον Μάιο ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αντιμετώπισαν αντιρρήσεις από την Τουρκία.

Η Άγκυρα κατηγορεί τις χώρες αυτές ότι προσφέρουν καταφύγιο σε ανθρώπους που η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες, όπως Κούρδους μαχητές και όσους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Πηγή: skai.gr