Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους στις περιοχές Χμελνίτσκι, Λβιβ, Μικολάγεφ, Ζιτομίρ και Τσερνίχιβ 

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, και από το έδαφος της Λευκορωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίεβο.

Επιθέσεις καταγράφηκαν στις περιοχές Χμελνίτσκι, Λβιβ, Μικολάγεφ, Ζιτομίρ και Τσερνίχιβ μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Με πυρά πυροβολικού χτυπήθηκε παράλληλα η περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ και, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σέρχιι Σουχόμλιν, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε εκεί.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους στην Ζιτομίρ και την Τσερνίχιβ από τη Λευκορωσία. Η πρώην αυτή σοβιετική δημοκρατία κυβερνάται από τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως ουδέτερο στη σύγκρουση.

Στην περιοχή Χμελνίτσκι, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο πυραύλους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια. Τα συντρίμμια τους δεν προκάλεσαν ζημιές, πρόσθεσε. Ωστόσο η περιφέρεια Μικολάγεφ, στη νότια Ουκρανία, ανέφερε ότι δέχθηκε σφοδρή επίθεση.

«Η έκταση της ζημιάς και των πιθανών απωλειών βρίσκονται ακόμη υπό αποτίμηση», δήλωσε εκπρόσωπος της διοίκησης.

Παράλληλα το γενικό επιτελείο των ουκρανικών δυνάμεων σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων που είχαν στόχο σημαντικό δρόμο ανεφοδιασμού για την πόλη Λισιτσάνσκ.

Κοντά στην Μπαχμούτ, οι Ουκρανοί πολεμιστές σταμάτησαν τις επιθέσεις πεζικού ανάμεσα στις Βολοντιμιρίφκα και Προκρόφσκε, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο. Σημαντική οδική αρτηρία ανεφοδιασμού από την Μπαχμούτ στην Λισιτσάνσκ διέρχεται από αυτές τις δύο πόλεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τώρα τα πυρά τους στην Λισιτσάνσκ, η οποία βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς από την πόλη Σεβεροντονέτσκ, από την οποία οι δυνάμεις του Κιέβου έλαβαν χθες εντολή να αποσυρθούν έπειτα από εβδομάδες σφοδρών μαχών για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες και να ανασυνταχθούν.

Οι δυνάμεις της Μόσχας στοχοθετούν την πόλη με το πυροβολικό τους και από αέρος καθώς αποτελεί τον επόμενο στρατηγικό στόχο των προσπαθειών της Ρωσίας να καταλάβει το Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν επίσης να αποκλείσουν την πόλη από το νότο, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Νωρίτερα ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι έχει αποκλείσει την Λισιτσάνσκ από τον νότο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρνουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Σλοβιάνσκ - Κραματόρσκ - Κοστιαντίνιφκα παρά τις επιθέσεις από βορρά και νότο, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Νοτιότερα, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ξαναθέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές της Χερσώνας που είχαν καταλάβει προηγουμένως και απώλεσαν. Η Ρωσία κατέλαβε την περιοχή αυτή στις αρχές της εισβολής της στην Ουκρανία, αλλά κάποια τμήματά της έχουν έκτοτε ανακαταληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις, καταλήγει το ουκρανικό γενικό επιτελείο στην ενημέρωσή του για την κατάσταση στο πεδίο των μαχών.

Πηγή: skai.gr