Δεν ανακαλεί τις δηλώσεις του ο Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία

Σε συναισθηματική φόρτιση αποδίδει ο Τζο Μπάιντεν τις δηλώσεις του κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένοντας, παρόλα αυτά, στην άποψή του ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε τη Δευτέρα ότι «δεν αλλάζει την πολιτική των ΗΠΑ» απέναντι στη Ρωσία και τον Πούτιν, αλλά δεν ανακαλεί, ούτε υποχωρεί από τις δηλώσεις του, λέγοντας πως εξέφρασε την προσωπική του άποψη για το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου.

«Εξέφρασα την ηθική μου οργή για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Πούτιν τις καταστάσεις και για τις πράξεις του συγκεκριμένου ανθρώπου», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας: «Μόλις είχα έρθει σε επαφή με αυτές τις οικογένειες», αναφερόμενος στους Ουκρανούς πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στην Πολωνία και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία.

«Δεν εξέφραζα τότε και δεν εκφράζω ούτε τώρα μια αλλαγή πολιτικής», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το σχόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια αρνητική αντίδραση από την πλευρά του Ρώσου προέδρου, ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν με νοιάζει τι πιστεύει…. Θα κάνει αυτό που σκοπεύει να κάνει».

Αναφερόμενος σε μια πιθανή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Μπάιντεν είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θέλει να συζητήσει ο Πούτιν.

Πηγή: skai.gr