Κλείσιμο

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στη Γερμανία

Το Πεντάγωνο αναπτύσσει έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου του αμερικανικού ναυτικού με 200 στρατιώτες στη Γερμανία, καθώς οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Ευρώπη εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το CNN, o γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους σήμερα Δευτέρα ότι έξι αεροσκάφη E/A-18G Growler του Πολεμικού Ναυτικού αναπτύσσονται από το Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό Whidbey στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στην αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία.

Επιπλέον, θα συνοδεύονται από περίπου 240 άτομα του Πολεμικού Ναυτικού, πιλότους και προσωπικό συντήρησης, είπε.

Ο Κίρμπι διευκρίνισε ότι «τα Growler δεν στάλθηκαν για να χρησιμοποιηθούν κατά των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία και «ότι η ανάπτυξη δεν γινόταν ως απάντηση σε οποιοδήποτε περιστατικό».

«Αναπτύσσονται σύμφωνα με τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τις αποτρεπτικές και αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ κατά μήκος αυτής της ανατολικής πτέρυγας», είπε ο Κίρμπι. 

Η ανάπτυξη του Πολεμικού Ναυτικού προσθέτει στους χιλιάδες στρατιώτες των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη τις τελευταίες πέντε εβδομάδες από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Τα έξι Growler παρέχουν μια μοναδική ικανότητα ηλεκτρονικού πολέμου στο ΝΑΤΟ που μπορεί να βοηθήσει στην υπεράσπιση των εταίρων και των συμμάχων μας από οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση» σχολίασε στο αμερικανικό δίκτυο ο Μπρένταν Στίκλς πρώην διοικητής μιας μοίρας E/A-18G. 

«Το Growler μπορεί να σταματήσει τους ρωσικούς πυραύλους εδάφους-αέρος από το να στοχεύουν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Παρά τις τακτικές αποτυχίες τους οι Ρώσοι, διατηρούν την ικανότητα να εντοπίζουν και να καταρρίπτουν αεροσκάφη μας εάν το αποφασίσουν. Το Growler μπορεί να προστατεύσει τις δυνάμεις μας από έγκαιρη προειδοποίηση, παρακολούθηση και στόχευση ραντάρ ..», συνέχισε.
 

Πηγή: skai.gr