Η βασίλισσα Ελισάβετ θα πληρώσει «τα σπασμένα» του πρίγκιπα Άντριου- 12 εκατ. λίρες θα στοιχήσει το σεξουαλικό σκάνδαλο

Η βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να πληρώσει μέρος του διακανονισμού για τη αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης κατά του πρίγκιπα Άντριου, η οποία θα κοστίσει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η μητέρα του Δούκα της Υόρκης λέγεται ότι πρόκειται να βοηθήσει στην πληρωμή του διακανονισμού, ο οποίος συμφωνήθηκε μεταξύ των δικηγόρων του ίδιου και της Βιρτζίνια Ρόμπερτς την Τρίτη.

Το προηγούμενο διάστημα ο Άντριου είχε προσπαθήσει να αμφισβητήσει τις κατηγορίες της Ρόμπερτς, η οποία είχε ισχυριστεί ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον Δούκα 3 φορές όταν ήταν 17 ετών υπό τις διαταγές του Τζέφρι Έπσταϊν.

Η Ρόμπερτς, ωστόσο, πρόσφατα είπε ότι έχει χάσει την πρωτότυπη φωτογραφία με τον πρίγκιπα που αποτελούσε αποδεικτικό στοιχείο.

Αν και ο πρίγκιπας επέμενε στην αθωότητά του όλο το προηγούμενο διάστημα εν τέλει συμφώνησε να πληρώσει τον διακανονισμό. 

Σύμφωνα με την Telegraph, το συνολικό ποσό που θα λάβει το θύμα θα ξεπεράσει στην πραγματικότητα τα 12 εκατομμύρια λίρες.

Η συμφωνία, ωστόσο, δεν περιείχε επίσημη παραδοχή ευθύνης από τον Άντριου, ή συγγνώμη. Ανέφερε, επίσης, ότι ο πρίγκιπας αποδέχτηκε ότι η δεσποινίς Ρόμπερτς, τώρα 38 ετών, είχε δεχτεί «άδικες δημόσιες επιθέσεις» και ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να «διαβάλει τον χαρακτήρα της». 

Οι όροι της συμφωνίας παραμένουν αυστηρά φυλαγμένο μυστικό.
 

Πηγή: Daily Mail