Η Μέρκελ παραδέχεται αποτυχίες στην πολιτική της απέναντι στην Ρωσία - «Έπρεπε να είχαμε αντιδράσει πιο γρήγορα»

Η πρώην καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Die Zeit, τόνισε ότι δε λυπάται για την υποστήριξή της στην κατασκευή του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν αποτυχίες στην πολιτική της έναντι της Ρωσίας.

«Έπρεπε να είχαμε αντιδράσει πιο γρήγορα απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, που θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη.

Τα σχόλια της Μέρκελ αναφέρονταν στη ρωσική κατοχή και προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, όταν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ είχαν συμφωνήσει να δαπανήσουν το 2% του ΑΠΕ τους για την άμυνα.

«Η Γερμανία αύξησε τις νατοϊκές αμυντικές της δαπάνες, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει τον στόχο του 2%,» είπε η Μέρκελ, «και ούτε εγώ δεν έκανα μια έντονη ομιλία υπέρ αυτού του στόχου κάθε μέρα».

Η πρώην καγκελάριος τόνισε ωστόσο ότι δεν λυπάται για την υποστήριξή της στην κατασκευή του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Η ακύρωση του έργου θα είχε «επικίνδυνα επιδεινώσει» τη σχέση με τη Ρωσία, δήλωσε η Μέρκελ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα αυτού του κοινού έργου κατασκευής του αγωγού. Εξήγησε λοτι η υπερβολική εξάρτηση οφείλεται κυρίως στην πολύ μικρή παροχή φυσικού αερίου από τη Νορβηγία, τη Βρετανία και την Ολλανδία.

Πηγή: skai.gr