Η Δύση πλησιάζει περισσότερο σε άλλον ένα Παγκόσμιο Πόλεμο, λέει ο Μεντβέντεφ

«Διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε παγκόσμιο πόλεμο» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Μεντβέντεφ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι το πυραυλικό πλήγμα στο πολωνικό έδαφος δείχνει πως η Δύση πλησιάζει περισσότερο σε άλλον ένα Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το περιστατικό με το καταγγελόμενο από την Ουκρανία 'πυραυλικό πλήγμα' σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε παγκόσμιο πόλεμο» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Μεντβέντεφ.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, που είναι χώρα μέλος του NATO, δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του δεν έχει «αδιάσειστα στοιχεία» που να δείχνουν ποιος εξαπέλυσε τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε αγροτική εγκατάσταση σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μόνιμης αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ εκτίμησε ότι το περιστατικό στην Πολωνία ήταν μια απόπειρα να προκληθεί άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει μια απόπειρα να προκληθεί άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η οποία θα έχει επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο» έγραψε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων με τους οποίους συζήτησε στο Μπαλί πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος αυτός ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, που δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Tο πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για πύραυλο «ρωσικής κατασκευής», ωστόσο ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα τόνισε πως δεν υπάρχει καμία "αδιάσειστη απόδειξη" για το ποιος τον εκτόξευσε.

Πηγή: skai.gr