Μεγαλώνει το ρήγμα Wagner - Μόσχας: Ο Πριγκόζιν κάνει λόγο για «προδοσία»

Ο επικεφαλής της ομάδας Wagner χαρακτήρισε την καθυστέρηση αποστολής πυρομαχικών στο Μπαχμούτ από τη Μόσχα ως «συνηθισμένη γραφειοκρατία ή προδοσία»

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται για την πόλη Μπαχμούτ, ο επικεφαλής της ομάδας Wagner δήλωσε ότι δεν λαμβάνει από τη Μόσχα τα απαραίτητα πυρομαχικά που χρειάζεται για να αποκτήσουν τον έλεγχο της πόλης. Ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στους κορυφαίους του στρατού, λέγοντας ότι οι άνδρες του χρειάζονταν επειγόντως πυρομαχικά, ανέφερε το Reuters.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του την Κυριακή, ο Πριγκόζιν είπε ότι τα έγγραφα είχαν υπογραφεί στις 22 Φεβρουαρίου και τα πυρομαχικά ήταν να σταλούν στο Μπαχμούτ την επόμενη μέρα. Αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν αποσταλεί, δήλωσε, προτού αφήσει να υπονοηθεί ότι θα μπορούσε η ενέργεια αυτή να ήταν σκόπιμη.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, χαρακτήρισε την καθυστέρηση αυτή ως «συνηθισμένη γραφειοκρατία ή προδοσία», σχόλιο που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως οι σχέσεις μεταξύ της Wagner και της Μόσχας είναι τεταμένες.

Επίσης, ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι ο εκπρόσωπός του δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο αρχηγείο της στρατιωτικής διοίκησης της Ρωσίας. 

«Στις 6 Μαρτίου, στις 8 το πρωί, ακυρώθηκε το πάσο του ο εκπροσώπου μου στην έδρα και του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα κεντρικά γραφεία της ομάδας», είπε ο Πριγκόζιν.

Επίσης, σε ένα βίντεο που ανέβηκε το Σάββατο - αλλά φαινομενικά γυρίστηκε τον Φεβρουάριο - ο Πριγκόζιν είπε ότι οι άντρες του φοβούνται ότι τους «στήνουν» ως αποδιοπομπαίους τράγους σε περίπτωση που η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αν κάνουμε πίσω, θα μείνουμε στην ιστορία ως άνθρωποι που έκαναν το κύριο βήμα για να χάσουν τον πόλεμο», είπε.

«Και αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα με την "πείνα" των οβίδων (έλλειψη πυρομαχικών). Αυτή δεν είναι η γνώμη μου, αλλά η γνώμη των απλών μαχητών...Τι θα συμβεί αν (οι ρωσικές αρχές) θέλουν να μας την στήσουν, λέγοντας ότι είμαστε σκάρτοι - και γι' αυτό δεν μας δίνουν πυρομαχικά, δεν μας δίνουν όπλα και δεν μας αφήνουν να αναπληρώσουμε το προσωπικό μας;» αναρωτήθηκε ο Πριγκόζιν.

Πηγή: skai.gr