Κλείσιμο

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τον βασικό αυτοκινητόδρομο στο Μπαχμούτ

Ο αυτοκινητόδρομος Bakhmut-Kostiantynivka είναι μια κρίσιμη διαδρομή για τη μεταφορά προμηθειών στην πόλη και οι ουκρανικές δυνάμεις παλεύουν να τον κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις στην πόλη Μπαχμούτ όπου εδώ και μέρες διεξάγονται σφοδρές μάχες. Σύμφωνα με έναν αναπληρωτή διοικητή της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς, οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν υπό τον έλεγχό τους μια βασική διαδρομή μέσα και έξω από την πόλη. 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut-Kostiantynivka, είναι αρκετά σταθερός», είπε ο Βολοντίμιρ Ναζαρένκο, ο οποίος είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία στο τάγμα Svoboda. «Η κατάσταση γύρω από το Μπαχμούτ καθώς και στα περίχωρά του είναι παρόμοια με την κόλαση, όπως είναι σε όλο το ανατολικό μέτωπο» πρόσθεσε.

Ο αυτοκινητόδρομος Bakhmut-Kostiantynivka είναι μια κρίσιμη διαδρομή για τη μεταφορά προμηθειών στην πόλη και οι ουκρανικές δυνάμεις παλεύουν να τον κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους. 

Ο Ναζαρένκο είπε επίσης ότι δεν υπήρξαν «αλλαγές τακτικής» από την ουκρανική πλευρά, προσθέτοντας ότι «κρατάμε την άμυνα».

«Ο εχθρός ψάχνει για αδυναμίες, προσπαθεί να αποσπάσει τις δυνάμεις μας πολεμώντας, αποσπώντας τις εφεδρείες μας, προσπαθεί να συνδυάσει διαφορετικές μεθόδους και τακτικές. Ωστόσο, αποτυγχάνουν», είπε. 

Παράλληλα, απέρριψε τις αυξανόμενες εικασίες για πιθανή αποχώρηση της Ουκρανίας από την πόλη. 

«Δεν υπάρχει απόσυρση. Αντιθέτως, κάποιες νέες εφεδρείες μπαίνουν ως ενίσχυση για να κρατήσουν την άμυνα. Όλη η περιοχή δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς, αλλά υπάρχει σύνδεση με την πόλη, υπάρχουν διαδρομές που δεν είναι αποκομμένες», είπε. 

«Σε αυτή την κόλαση, η κάθε ημέρα μοιάζει με αιωνιότητα. Είναι πραγματικά δύσκολο να μετρήσει κανείς πόσους μήνες αντιστέκεται το Μπαχμούτ. Ωστόσο, δεν μπορούν να καταλάβουν την πόλη», συνέχισε ο υποδιοικητής.

Πηγή: skai.gr