Ο ΣΚΑΪ στην Ουκρανία: Έντονος φόβος για ρωσική εισβολή-Αγωνία για τους Έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ανάφλεξη στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, με Ουκρανούς και φιλορώσους αυτονομιστές να βρίσκονται στα χαρακώματα και να αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς και επιθέσεις με δεκάδες οβίδες. 

Έντονη είναι και η ανησυχία των κατοίκων της Μαριούπολης όπου βρίσκεται το τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ καταγράφωντας όλες τις εξελίξεις από την ουκρανική κρίση.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης, ο φόβος ανάμεσα στους κατοίκους είναι έντονος καθώς το κομμάτι που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών μπορεί να αναφλεχθεί ανά πάσα στιγμή.

Η πόλη βρίσκεται μια ανάσα από την γραμμή επαφής, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα Ουκρανικά σύνορα.

Υπάρχει αγωνία και για τους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στα 12 χωριά της Μαριούπολης και σε όλη την γύρω περιοχή.

Οι κάτοικοι αν και είναι μαθημένοι, όπως λένε, σε εχθροπραξίες, επικρατεί έντονη ανησυχία πως μια μικρή σπίθα μπορεί να δημιουργήσει μια αναζωπύρωση σε όλη την γραμμή της μεθορίου όπου υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικές δυνάμεις και από τις δύο πλευρές

Σε κάθε περίπτωση το Κίεβο δεν φαίνεται να πείθεται για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ κάνουν κάνουν λόγο μέχρι και για ενίσχυση των δυνάμεων.

Πηγή: skai.gr