Στην αντεπίθεση η «μαύρη Κλεοπάτρα»: «Δέχθηκα ουσιαστικά ρατσιστικές αντιδράσεις»

Η Αντέλ Σμιθ αποθέωσε επίσης στην υποστήριξη της ηθοποιού του Χόλιγουντ Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, της συζύγου του Γουίλ Σμιθ, οποία αφηγείται τη σειρά και είναι παραγωγός της

Στην αντεπίθεση πέρασε η «μαύρη Κλεοπάτρα». Η Αντέλ Τζέιμς, η πρωταγωνίστρια του πολυσυζητημένου δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Netflix που υποδύεται τη θρυλική Κλεοπάτρα υποστήριξε ότι η οργή των Αιγυπτίων επειδή υποδύεται τη βασίλισσα είναι «ουσιαστικά ρατσιστική». Οι Αιγύπτιοι αντέδρασαν με οργή στην απόρριψη των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι η γοητευτική βασίλισσα ήταν μακεδονικής καταγωγής από το ελληνιστικό βασίλειο των Πτολεμαίων. Μάλιστα, ένας Αιγύπτιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα της χώρας του, ζητώντας να κλείσει το Netflix. 

Εμφανιζόμενη την Παρασκευή σε εκπομπή του Channel 4, η Αντέλ «αντεπιτέθηκε» λέγοντας: «Θα ήταν αφελές εκ μέρους μου να πω ότι δεν περίμενα τίποτα απολύτως, αλλά δεν περίμενα την έκταση αυτή. Και νομίζω ότι είναι στενάχωρο για οποιονδήποτε να δέχεται οποιοδήποτε επίπεδο (φραστική) κακοποίησης, πόσω μάλλον την έκταση και τη φύση αυτών που έχω δεχθεί εγώ, με όλα αυτά να είναι ουσιαστικά ρατσιστικά».

Η Αντέλ αποθέωσε επίσης στην υποστήριξη της ηθοποιού του Χόλιγουντ Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, της συζύγου του Γουίλ Σμιθ, οποία αφηγείται τη σειρά και είναι παραγωγός της. «Ασχολήθηκε τόσο πολύ με τη διαδικασία του κάστινγκ, παρακολούθησε όλες τις κασέτες της οντισιόν μας, σχολίαζε τις σκηνές όταν ήμασταν στο Μαρόκο για γυρίσματα. Και ήταν απλά υπέρμαχος του έργου από την αρχή. Δηλαδή, είναι το ‘’μωρό’’ της. Είναι μια Αφρικανή Βασίλισσα (…) Είναι εμβληματική» ανέφερε χαρακτηριστικά η βρετανίδα ηθοποιός.


 

Πηγή: dailymail.co.uk