Άρχισαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μαχητών της Wagner και Λευκορώσων στρατιωτών

Το Μινσκ δημοσίευσε φωτογραφίες με μασκοφόρους εκπαιδευτές Βάγκνερ, με τα πρόσωπά τους καλυμμένα σύμφωνα με τους κανόνες της μισθοφορικής ομάδας, εκπαιδεύοντας Λευκορώσους στρατιώτες

Μισθοφόροι της ρωσικής ομάδας Wagner άρχισαν να εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις της Λευκορωσίας στο στρατιωτικό πεδίο μόλις λίγα μίλια από τα σύνορα με την Πολωνία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι πριγκόζιν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο την Τετάρτη να καλωσορίζει τους μαχητές του στη Λευκορωσία, λέγοντάς τους ότι δεν θα λάβουν άλλο μέρος στον πόλεμο της Ουκρανίας προς το παρόν, αλλά τους διέταξε να «κρατήσουν» τις δυνάμεις τους για την Αφρική.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συνεχίζουν την κοινή εκπαίδευση με τους μαχητές της Wagner», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας. «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μονάδες δυνάμεων των ειδικών επιχειρήσεων μαζί με μαχητές της Wagner θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις εκπαίδευσης στη στρατιωτική περιοχή της Βρέστης».

Η περιοχή είναι μόλις 5 χλμ. ανατολικά των πολωνικών συνόρων.

Το Μινσκ δημοσίευσε φωτογραφίες με μασκοφόρους εκπαιδευτές Βάγκνερ, με τα πρόσωπά τους καλυμμένα σύμφωνα με τους κανόνες της μισθοφορικής ομάδας, εκπαιδεύοντας Λευκορώσους στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα και χειριστήρια drone.

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας παρακολουθεί την κατάσταση στο σύνορο με την Λευκορωσία και είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια, ανακοίνωσε σήμερα μετά την ανακοίνωση της Λευκορωσίας ότι μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Wagner θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο σύνορο.

α σύνορα της Πολωνίας είναι ασφαλή, παρακολουθούμε την κατάσταση στο ανατολικό μας σύνορο σε συνεχή βάση και είμαστε προετοιμασαμένοι για διάφορα σενάρια καθώς εξελίσσεται η κατάσταση", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη με email από το υπουργείο Άμυνας.

Η Πολωνία ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι θα στείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στο σύνορό της με την Λευκορωσία ώστε να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους αριθμούς των μεταναστών που διασχίζουν την περιοχή αλλά και τις πιθανές απειλές μετά την μετεγκατάσταση των μαχητών της Wagner στην Λευκορωσία.

Η απόφαση της Πολωνίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της κατά μήκος του συνόρου της με τη Λευκορωσία για λόγους στους οποίους περιλαμβάνεται η παρουσία μισθοφόρων της Wagner συνιστά "λόγο ανησυχίας", ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε "επιθετική" χώρα την Πολωνία και είπε ότι απαιτείται "αυξημένη προσοχή".

Πηγή: skai.gr