Θρίλερ με το μέλλον των περίπου 1.000 Ουκρανών μαχητών του Αζοφστάλ που παραδόθηκαν

Θρίλερ με το μέλλον των περίπου 1.000 Ουκρανών μαχητών του Αζοφστάλ που παραδόθηκαν

Ένα νέο θρίλερ ξεκινά μετά την παράδοση εκατοντάδων Ουκρανών μαχητών που βρίσκονταν αποκλεισμένοι μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, στην Μαριούπολη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον τους.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ακριβής αριθμός τους φτάνει τους 959 και όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε εδάφη που ελέγχονται από την Ρωσία.

Η Ουκρανία ζητά ανταλλαγή αιχμαλώτων, αλλά δεν έχει δώσει δικό της αριθμό μαχητών που πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλείψει το εργοστάσιο.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι οι μαχητές θα τύχουν μεταχείρισης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται ανταλλαγή με «ναζί εγκληματίες».

Φιλορώσοι αυτονομιστές: Το δικαστήριο θα κρίνει την τύχη τους

Το δικαστήριο θα κρίνει την τύχη των Ουκρανών μαχητών που παραδόθηκαν στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, δήλωσε ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε ότι «αν ο αντίπαλος έχει καταθέσει τα όπλα, το δικαστήριο αποφασίζει για τη μελλοντική του μοίρα».

Ωστόσο, είπε ότι όσοι διαπιστωθεί πως είναι «νεοναζί εγκληματίες πολέμου», θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με ένα διεθνές δικαστήριο.

Ο Πουσίλιν συμπλήρωσε ότι οι ανώτατοι διοικητές στο χαλυβουργείο είναι ακόμα μέσα στο εργοστάσιο και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: skai.gr