Λουκασένκο: Μπορεί να βοηθήσαμε μετανάστες– Ως σλάβοι έχουμε καρδιά! Θα σφάξουμε τα αποβράσματα

Ρεσιτάλ κυνισμού έδωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο σε αποκλειστική συνέντευξή του στο BBC. Στη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο, ο αυταρχικός ηγέτης της Λευκορωσίας δήλωσε ότι είναι… ‘’απολύτως πιθανό’’ οι δυνάμεις του να βοήθησαν παράτυπους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία, αλλά αρνείται ότι τους προσκάλεσε. 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέφερε μάλιστα πως "είμαστε Σλάβοι. Έχουμε καρδιές. Τα στρατεύματά μας γνωρίζουν ότι οι μετανάστες πάνε στη Γερμανία". "Ίσως κάποιος τους βοήθησε. Δεν θα το κοιτάξω καν αυτό", πρόσθεσε. 

"Τούς είπα [εννοεί την ΕΕ] ότι δεν πρόκειται να κρατήσω μετανάστες στα σύνορα, και αν συνεχίσουν να έρχονται από τούδε και στο εξής δεν θα τους σταματήσω, γιατί δεν έρχονται στο δική μου χώρα, πάνε στη δική σας’’ δήλωσε κυνικά. "Αλλά δεν τους κάλεσα εδώ. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να περνάνε από τη Λευκορωσία". 

Ο Λουκασένκο βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, αλλά η επανεκλογή του στην προεδρία θεωρήθηκε παράνομη από τη Δύση και δεν αναγνωρίστηκε από την ΕΕ. Ο δημοσιογράφος του BBC ρώτησε τον ηγέτη της Λευκορωσίας για ειρηνικούς διαδηλωτές που ξυλοκοπήθηκαν και μετά προσπάθησε να του δείξει πλάνα βίντεο που δείχνει ανθρώπους να βγαίνουν από ένα διαβόητο κέντρο κράτησης στο Μινσκ φέροντας τραύματα που είχαν υποστεί από βασανιστήρια. ‘’Εντάξει, εντάξει, το παραδέχομαι, το παραδέχομαι’’, είπε. "Άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν στο Κέντρο κράτησης της Οκρεστίνα. Αλλά και αστυνομικοί χτυπήθηκαν και δεν το δείξατε." 

Στη συνέχεια τον ρώτησε για το πώς είχε καταστρέψει την ‘’κοινωνία των πολιτών’’, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος 270 μη κυβερνητικών οργανώσεων από τον Ιούλιο. "Θα σφάξουμε όλα τα αποβράσματα που εσείς [η Δύση] έχετε χρηματοδοτήσει. Ω, στεναχωριέστε που καταστρέψαμε όλες τις δομές σας! Οι ΜΚΟ σας, όποιες κι αν είναι αυτές, για τις οποίες πληρώνατε", απάντησε προκλητικά. 

Πηγή: bbc.com