Λουκασένκο για Ουκρανία: Θεός φυλάξοι αν γίνει πόλεμος, όλοι θα χάσουν

«Αν ξεσπάσει πόλεμος (σ.σ στην Ουκρανία), όλοι θα χάσουν» προειδοποίησε την Παρασκευή ο Λευκορώσος Αλεξάντερ Λουκασένκο, την ώρα που ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται στη χώρα του. 

Σε ομιλία του προς τον λαό και το κοινοβούλιο της χώρας, ο Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι η Λευκορωσία δεν προκάλεσε ποτέ προβλήματα στους γείτονές της και σε άλλα έθνη «και δεν θα δημιουργήσει ποτέ κανένα».

«Απορρίπτουμε σθεναρά τον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι ένα κακό και τρομερό πράγμα. Σήμερα, η ζωή είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι ήταν το 1941. Οι άνθρωποι ήταν πιο απλοί τότε, οι περισσότεροι από αυτούς ζούσαν μια πιο απλή ζωή και δεν ήταν τόσο άνετη όσο η ζωή μας είναι τώρα. Θεός φυλάξοι να μην ξεσπάσει πόλεμος, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε θα είναι να αφήσουμε πίσω την άνετη ζωή μας και να υπομείνουμε τις κακουχίες του πολέμου. Ποιος το θέλει; Κανείς δεν το θέλει. Κανείς στον κόσμο δεν το θέλει», τόνισε ο Λουκασένκο. 

«Δεν θα υπάρξει νίκη σε αυτόν τον πόλεμο, όλοι θα χάσουμε, γι' αυτό δεν θέλουμε πόλεμο, είχαμε αρκετούς πολέμους» ανέφερε. «Χάσαμε εκατομμύρια ανθρώπους σε προηγούμενους πολέμους, θέλουμε να ζήσουμε και να εργαστούμε ειρηνικά», σημείωσε ο Λουκασένκο. 
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr