Κλείσιμο

Επικεφαλής γερμανικών μυστικών υπηρεσιών: Αναποφάσιστη για επίθεση στην Ουκρανία η Ρωσία

«Η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει αν θα επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά είναι έτοιμη να το κάνει» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Μπρούνο Καλ. 

Ο Καλ πιστεύει ότι η απόφαση «δεν έχει ληφθεί», παρότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Πέμπτη ότι υπάρχει «μια ξεκάθαρη πιθανότητα οι Ρώσοι να εισβάλουν στην Ουκρανία το Φεβρουάριο», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Η ένταση έχει κλιμακωθεί καθώς περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται και στη Λευκορωσία. 

Την Παρασκευή, η Ρωσία απέρριψε και πάλι ισχυρισμούς ότι επιδιώκει τη σύγκρουση. «Αν εξαρτάται από τη Ρωσία, τότε δεν θα υπάρξει πόλεμος. Δεν θέλουμε πολέμους. Αλλά επίσης δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν με αγένεια, να αγνοηθούν, τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στους ρωσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Η Ρωσία έχει δεσμευθεί να συναντήσει ανώτερους αξιωματούχους από την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία στο Βερολίνο το Φεβρουάριο, διατηρώντας ζωντανές τις εύθραυστες ελπίδες για μια διπλωματική λύση.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr