Ο Λουκασένκο διαψεύδει τις φήμες για την υγεία του με μία φωτογραφία

Κρατικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης στη Λευκορωσία δημοσιοποίησε σήμερα φωτογραφία του προέδρου να «εργάζεται σε κεντρική βάση διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας»

Μετά τις εικασίες για την κατάσταση της υγείας του εξαφανισμένου από τις 9 Μαΐου προέδρου της Λευκορωσίας και το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για «προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο», ήρθε η απάντηση.

Κρατικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης στη Λευκορωσία δημοσιοποίησε σήμερα φωτογραφία του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο σε αυτό που είπε πως ήταν κέντρο στρατιωτικής διοίκησης στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε διάστημα σχεδόν μίας εβδομάδας. 

Το Pul Pervovo Telegram, ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης που πληροφορεί για τις δραστηριότητες του Λουκασένκο, ανέφερε πως ο πρόεδρος εργαζόταν σε κεντρική βάση διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη φωτογραφία φαινόταν να έχει έναν επίδεσμο στο αριστερό του χέρι.

Ο Λουκασένκο, που κυβερνά με σιδηρά πυγμή εδώ και τρεις δεκαετίες, εμφανίστηκε εξασθενημένος σε στρατιωτικές τελετές στη Μόσχα στις 9 Μαΐου (κεντρική φωτογραφία). Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως ενώ δεν ήταν παρών στους εθνικούς εορτασμούς της Λευκορωσίας την Κυριακή. Σύμφωνα με τοπικά μέσα και τα social media της Λευκορωσίας, μετά την επίσκεψη στη Μόσχα, ο Λουκασένκο νοσηλεύτηκε μυστικά για μια «άγνωστη» ασθένεια ενώ τον επισκέφθηκαν Ρώσοι γιατροί.

Πηγή: skai.gr