Στα «τάρταρα» το ηθικό των Ρώσων, λέει το Λονδίνο -Αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει σε νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο ότι τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στην κατάσταση των ρωσικών δυνάμεων στις υπό κατοχή τους περιοχές.

Προσθέτει πως οι συνεχιζόμενες ελλείψεις ανεφοδιασμού επιτείνονται από τη συνεχή έλλειψη δυναμικής και ηθικού του ρωσικού στρατού, καθώς και από την επιθετική αντίσταση των Ουκρανών.

Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει κερδίσει το περισσότερο έδαφος στο νότο, κοντά στη Μαριούπολη, όπου συνεχίζονται οι βαριές μάχες καθώς η Ρωσία επιχειρεί να καταλάβει το λιμάνι.

Στη νυχτερινή ενημέρωση το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο ανέφερε πως η Ρωσία διατηρεί τον εξ αποστάσεως αποκλεισμό της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, αποκόπτοντας στην ουσία τη χώρα από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο.

Επισημάνθηκαν παράλληλα οι σποραδικές πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων στην ουκρανική επικράτεια από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις.

Το υπουργείο επισήμανε, τέλος, πως η καταστροφή του ρωσικού αποβατικού πλοίου Saratov στο Μπερντιάνσκ πιθανότατα θα πλήξει την αυτοπεποίθηση του ρωσικού ναυτικού ως προς τη διεξαγωγή μελλοντικών επιχειρήσεων κοντά στην ουκρανική ακτή.

Πηγή: skai.gr