Δηλώσεις Τραμπ: «Ο Μπαγκντάντι πέθανε σαν σκυλί, σαν δειλός»

Δηλώσεις Τραμπ: «Ο Μπαγκντάντι πέθανε σαν σκυλί, σαν δειλός»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η live ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην οποία αναλύει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης του αμερικανικού στρατού που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. 

Ο θάνατος του Μπαγκντάντι αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά μετά την απόσυρση του αμερικανικού στρατού από τη Συρία. Η τοποθεσία που εντοπίστηκε ο Μπαγκντάντι ήταν κοντά στο Ίντλιμπ.

«Ο κακοποιός που προσπάθησε τόσο πολύ να τρομοκρατεί τους άλλους πέρασε τα τελευταία του λεπτά βιώνοντας τον απόλυτο τρόμο και πανικό βλέποντας τις αμερικανικές δυνάμεις να έρχονται κατά πάνω του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος μέσα από την live ομιλία που έδωσε από τον Λευκό Οίκο.

«Έφτασε στο τέλος του τούνελ με τα σκυλιά μας να τον κυνηγούν. Πυροδότησε το γιλέκο του, σκοτώνοντας τον εαυτό του και τα τρία του παιδιά. Το σώμα του ακρωτηριάστηκε από την έκρηξη. Η σήραγγα τον καταπλάκωσε.» προσέθεσε ο Τραμπ.

Όπως ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, έψαχναν τον Μπαγκντάντι τρία χρόνια. Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν δύο βδομάδες. Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο κόσμος έχει δικαίωμα να δει τον θάνατό του και να γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί, πέθαναν και άλλα άτομα, όμως ο αριθμός των θυμάτων θα ανακοινωθεί αργότερα. Επιβεβαιώνει παρόλα αυτά ότι δεν έχασαν δικούς τους.

Σχετικά με το αν γνώριζε το σχέδιο η Ρωσία, ο Τραμπ αναφέρει ότι δεν τους ειδοποίησε καθώς μπορούσαν να διαρεύσουν πληροφορίες, ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ζήτημα καθώς μισούν τον ISIS όσο και οι ΗΠΑ.

«Ο Μπαγκντάντι ούρλιαζε και έκλαιγε, ήταν φοβισμένος, αλλά σκεφτείτε τι έκανε εκείνος σε άλλους.» είπε ο Τραμπ σχετικά με την αντίδραση του Μπαγκντάντι τις τελευταίες του στιγμές. Επίσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πέθανε σαν σκυλί, σαν δειλός.»

Κλείνοντας ο Τραμπ ευχαριστεί τη Ρωσία, το Ιράκ, την Τουρκία και τη Συρία για τη συνεργασία στην επιχείρηση, τονίζει όμως ότι δεν έχει σκοπό να προστατεύει τη Συρία και την Τουρκία για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έφοδο στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοανατολική Συρία με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση έγινε από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου, όπου ο Τραμπ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του στρατού της Τουρκίας και των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.
 

 

 

Πηγή: skai.gr