ABC: Ο Μπαγκντάντι πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και αυτοκτόνησε

Το Ιράν ενημερώθηκε από πηγές στη Συρία ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε, δήλωσαν την Κυριακή δύο Ιρανοί αξιωματούχοι. Όπως μεταδίδει το ABC ο επικεφαλής του ISIS πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και αυτοκτόνησε, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν στόχος πυραύλου.

«Το Ιράν ενημερώθηκε για το θάνατο στο Μπαγκντάντι από Σύρους αξιωματούχους που το έμαθαν από το πεδίο της μάχης», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ενώ ο δεύτερος το επιβεβαίωσε.

«Πηγές μας από τη Συρία επιβεβαίωσαν στην ομάδα της ιρακινής υπηρεσίας Πληροφοριών που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι ότι αυτός σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα» επισήμανε μία από τις πηγές.

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν έφοδο στη βορειοδυτική Συρία με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Κατά τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC, τα οποία επικαλούνται υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ο αμερικανός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση το Σάββατο στη Συρία στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο αλ Μπανγκντάντι.

Το CNN πρόσθεσε εξάλλου ότι τώρα διεξάγονται τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι ο νεκρός είναι όντως ο αλ Μπανγκντάντι.

Το Πεντάγωνο έχει προς το παρόν αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ. 

Πυρά από ελικόπτερα στη βορειοδυτική Συρία είχαν στόχο στη διάρκεια της νύκτας τζιχαντιστές που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να σκοτωθούν, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα οκτώ ελικόπτερα στοχοθέτησαν μετά τα μεσάνυκτα ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα στην Ιντλίμπ, μια περιοχή όπου βρίσκονταν ομάδες που πρόσκεινταν στο ΙΚ σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η ιρακινή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει εικόνες από την επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Πηγή: skai.gr