Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί με αντίποινα σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση κατά αμερικανικών δορυφόρων

Ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία, τα οποία είπε ότι είναι γνωστά σε όλους, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογίες κατά δορυφόρων

Οποιαδήποτε επίθεση σε αμερικανικές υποδομές θα λάβει απάντηση, προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος, μετά τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι εμπορικοί δορυφόροι της Δύσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν «νόμιμους στόχους» της Ρωσίας εφόσον έχουν εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία, τα οποία είπε ότι είναι γνωστά σε όλους, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογίες κατά δορυφόρων.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ να διασφαλίσει την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα συνέβαλε σε μείωση των τιμών των τροφίμων.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε πως οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να διαταράξει τη συγκεκριμένη συμφωνία θα συνιστούσε ακόμη μια απόπειρα «εργαλειοποίησης» αγαθών.

Πηγή: skai.gr