Λευκός Οίκος: Διαψεύδει τις πληροφορίες περί ελέγχου στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ίλον Μάσκ

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ αρνήθηκε να σχολιάσει τη σχέση της κυβέρνησης Μπάιντεν με τον Μασκ ή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του με άλλες χώρες.

Οι δημοσιογραφικές αναφορές ότι οι ΗΠΑ συζητούν το ενδεχόμενο ενεργοποίησης ελέγχου ασφάλειας για μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ίλον Μασκ “δεν είναι αληθείς”, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ αρνήθηκε να σχολιάσει τη σχέση της κυβέρνησης Μπάιντεν με τον Μασκ ή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του με άλλες χώρες.

Σε ερώτηση για δημοσίευμα του Bloomberg News την προηγούμενη εβδομάδα, ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν συζητούν το ενδεχόμενο μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μασκ να βρεθούν στο επίκεντρο ελέγχων εθνικής ασφάλειας, η Ζαν-Πιέρ απάντησε: “Αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθείς. ... Σχετικά με τον έλεγχο εθνικής ασφάλειας – αυτό δεν αληθεύει”.

Το Bloomberg ανέφερε την Πέμπτη ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο σχετικά με τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων εργαλείων αν υπάρχει τέτοια, ώστε να επιτραπεί στην αμερικανική κυβέρνηση η πραγματοποίηση ελέγχων εθνικής ασφάλειας σε μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μασκ, συμπεριλαμβανομένου και του δορυφορικού δικτύου Starlink της SpaceX, αλλά και της συμφωνίας εξαγοράς της Twitter Inc, έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η παρουσία ξένων επενδυτών στη συμφωνία του Μασκ για την εξαγορά της Twitter μπορεί να αποτελέσει αιτία για την πραγματοποίηση ενός ελέγχου από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), ανέφερε στο δημοσίευμά του το Bloomberg.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ