Καμία σχέση με επιστράτευση λέει το υπουργείο Άμυνας Λευκορωσίας για τις μαζικές κλήσεις για παρουσία στα στρατολογικά γραφεία

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι σχετίζονται με «καταγραφή δεδομένων» - Οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν σε στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, σχολιάζοντας τις αναφορές για μαζικές αποστολές κλήσεων σε πολίτες να εμφανισθούν σε στρατολογικά γραφεία, ανακοίνωσε ότι αυτό σχετίζεται με την «καταγραφή δεδομένων» και σε καμία περίπτωση με την επιστράτευση.

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι πραγματοποιείται ένας συνηθισμένος έλεγχος αποκλειστικά στο «πλαίσιο του σχεδιασμού», ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Διαβεβαιώνει επίσης για το ότι στην Λευκορωσία δεν πραγματοποιούνται οποιαδήποτε δραστηριότητες σχετικές με επιστράτευση.

Χθες το κανάλι στο Telegram «Motolco Pomogi» μετέδωσε ότι κλήσεις στέλνονται, μεταξύ άλλων, σε πρώην στρατιωτικούς της 5ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων που εδρεύει στην πόλη Μαρίνα Γκόρκα κοντά στο Μινσκ. Καλούνται να προσέλθουν σε στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου. «Εκτός των άλλων υπάρχουν στοιχεία που λένε ότι κλήσεις στέλνονται σε πρώην αστυνομικούς, σε εργάτες σειράς επιχειρήσεων του Γκρόντο καθώς και σε αλεξιπτωτιστές», γράφει ο ιστότοπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ