Λαβρόφ: Η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πιθανόν «δεν κάνει μεγάλη διαφορά»

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανόν "να μην κάνει μεγάλη διαφορά" καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν επί μακρόν στις στρατιωτικές ασκήσεις της Συμμαχίας.

"Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει το έδαφός τους όταν σχεδιάζει στρατιωτική επέκταση προς ανατολάς. Ας δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους στην πράξη στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας", είπε ο Λαβρόφ.

«Εχθρικά κράτη» χαρακτήρισε στο μεταξύ τις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ισχυριζόμενος ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

«Ο υβριδικός πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αυτό που αντιμετωπίσαμε», δήλωσε. «Δεν περιορίζεται στους συμβούλους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, οι οποίοι λένε στους ένοπλους Ουκρανούς ‘εθνικιστές’ τι να κάνουν και που τούς παρέχουν στοιχεία πληροφοριών και ούτω καθεξής. Όχι. Είναι διπλωματικός πόλεμος και πολιτικός πόλεμος. Υπάρχουν προσπάθειες να μας απομονώσουν στον κόσμο Είναι οικονομικός πόλεμος» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος. 

Πηγή: skai.gr