Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι έτοιμη για τον 3ο γύρο -Η στάση του Ζελένσκι δεν εμπνέει αισιοδοξία για τις συνομιλίες

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με το Κίεβο.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κιργίζιο ομόλογό του.

Ανέφερε ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για τον τρίτο γύρο συνομιλιών, ισχυριζόμενος ότι το Κίεβο «επικαλείται δικαιολογίες» για να καθυστερήσει την συνάντηση.

Ο κ. Λαβρόφ είπε: «Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει νέες ημερομηνίες. Είμαστε έτοιμοι... από χθες το βράδυ για τον τρίτο γύρο».

Είπε, επίσης, ότι οι οργισμένες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την τύχη των συνομιλιών», αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με τον Λαβρόφ, αλλά μόνο αν οι διαπραγματεύσεις είναι «ουσιαστικής σημασίας».

Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης, ότι η Μόσχα ελέγχει πληροφορίες ότι οι ουκρανικές αρχές ενδέχεται να μην επιτρέψουν την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη της Μαριούπολης, μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων που συμφωνήθηκαν νωρίτερα.

Πηγή: skai.gr