Κρεμλίνο: Η Δύση επιδίδεται σε «ληστεία» κατά της Ρωσίας

Η Δύση συμπεριφέρεται σαν κακοποιός, ωστόσο η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη για να απομονωθεί, καθώς ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Δύση επιδίδεται σε «ληστεία» κατά της Ρωσίας και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει.

Δεν διευκρίνισε το είδος της απάντησης, εντούτοις είπε ότι αυτή θα είναι σύμφωνη με τα ρωσικά συμφέροντα.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία είναι απομονωμένη» είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

«Ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από την Ευρώπη και την Αμερική, ώστε αυτοί να απομονώσουν μια χώρα, και ακόμη περισσότερο μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Ρωσία. Υπάρχουν πολλές περισσότερες χώρες στον κόσμο» είπε.

Ο Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις σε εξαγωγές ενέργειας της Ρωσίας, τότε με αυτό το μέτρο θα έδιναν ένα μεγάλο τράνταγμα στις αγορές ενέργειας.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την αναγκαία «στιβαρότητα» του νόμου που θέσπισε η Μόσχα για την καταστολή των «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό για να αντιμετωπίσει έναν «πόλεμο πληροφοριών» που διεξάγεται σύμφωνα με το Κρεμλίνo εναντίον της Ρωσίας σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Στο πλαίσιο του πολέμου πληροφοριών, ήταν απαραίτητο να εγκριθεί ένας νόμος του οποίου η σταθερότητα προσαρμόστηκε, κάτι που έγινε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, την επομένη της έναρξης ισχύος αυτού του νόμου που επιβάλει βαριές κυρώσεις, για διάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας που κρίνει η Μόσχα ως αναληθή, σχετικά με τον ρωσικό στρατό.

Πηγή: skai.gr