Κύπρος: Σε κλοιό ο Ακιντζί - Κατηγορείται για «χάρτη υποχωρήσεων» - Φωτό

Σε κλοιό φαίνεται να βρίσκεται ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί τόσο από τους σκληροπυρηνικούς του ψευδοκράτους, όσο και από την Άγκυρα ενόψει των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει το sigmalive, η πολιτική αντιπαράθεση στο ψευδοκράτος κλιμακώνεται, με «πυρά» και «χτυπήματα» κάτω από την μέση με στόχο τη μη επανεκλογή του Ακιντζί. 
Είναι ενδεικτικό ότι τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρτης που όπως αναφέρεται πρόκειται για εκείνον που κατατέθηκε εκ μέρους του κατοχικού ηγέτη στο Μον Πελεράν προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ε/κ πλευρά.

Η κριτική που ασκείται εναντίον του Ακιντζί είναι πως κατέθεσε τον συγκεκριμένο χάρτη χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με την λεγόμενη «Τ/κ Βουλή». Αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η παραχώρηση της σκλαβωμένης σήμερα Μόρφου στους Ε/κ, πράγμα που οδήγησε στο να τον χαρακτηρίσουν «προδότη».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο σχετικός χάρτης ήταν αυτός που κατατέθηκε στην Γενεύη. Συγκεκριμένα, ο υπό αναφορά χάρτης προσομοιάζει τόσο για τις ακτογραμμές που παρέμεναν σε ανισορροπία με τις Τ/κ προτάσεις, όσο και για τη Μόρφου η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της, με εξαίρεση ένα κομμάτι από τα αστικό κέντρο, διατηρείτο υπό Τ/κ διοίκηση. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Σίγμα, Χρίστο Χαραλάμπους, σε αυτό το σημείο φαίνεται το παιχνίδι που παίζεται αυτή την στιγμή στα κατεχόμενα. Καταγγέλλουν τον Ακιντζί για προδοσία, ότι παρέδωσε την Μόρφου, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακριβώς αυτό είναι που δεν έπραξε. Κράτησε όλη την παραλιακή Μόρφου δίνοντας μόνο ένα μικρό κομμάτι της πόλης και γι’ αυτό, αναγκάστηκε ο Γ.Γ στο Κραν Μοντανά να ζητήσει αναδιαμόρφωση του χάρτη, ώστε να λαμβάνει υπόψη τις Ε/κ ανησυχίες για την Μόρφου.


Άλλωστε ο πιο πάνω χάρτης είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν το 2004, το οποίο και απορρίφθηκε με ποσοστό 76% από τους Ε/κ.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί διαρροές για σπίτι στο Λας Βέγκας και για εκατομμύρια καταθέσεων του κατοχικού ηγέτη.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Χαραλάμπους, η θρυαλλίδα ωστόσο ήταν το θάρρος ή θράσος όπως του αποδίδουν, του Μουσταφά Ακιντζί να πει σε συνέντευξη του στην Guardian ότι είναι εφιαλτικό για τους Τ/κ το σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Η λογική από κάθε άποψη προσέγγιση του κατοχικού ηγέτη, αντί απλά να διαψευστεί από την Τουρκία ως μη υπαρκτό σενάριο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με τον Ακιντζί να οδεύει προς τις κάλπες έχοντας εναντίον του τον μηχανισμό της Άγκυρας. Η Τουρκία συντηρεί το ζήτημα και καταγγέλλει τον Ακιντζί, όχι γιατί είπε κάτι που δεν ισχύει, αλλά γιατί δεν το υποστηρίζει.

 

 

Πηγή: sigmalive
 

Πηγή: skai.gr