Επικεφαλής κυπριακής ΜΚΟ: Ο Αττίλας αποκατέστησε την έννομη τάξη! 

Επικεφαλής κυπριακής ΜΚΟ: Ο Αττίλας αποκατέστησε την έννομη τάξη! 

Θόρυβο προκαλούν στην Κύπρο οι δηλώσεις που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) Δώρος Πολυκάρπου.

Ο επικεφαλής της κυπριακής ΜΚΟ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», δικαιολόγησε την πρώτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ευχήθηκε η δεύτερη εισβολή να αποτελέσει μοχλό πίεσης για λύση του Κυπριακού, και καλωσόρισε μια ενδεχόμενη τρίτη εισβολή υπό τη μορφή μετανάστευσης!

Ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε επί λέξει: «Απάντηση προς εφημερίδα αλήθεια για τα περί 3ου Αττίλα: Να θυμίσουμε στο φασίστα δημοσιογράφο της Αλήθειας ότι 1ος Αττίλας αποκατάστησε την έννομη τάξη που ανέτρεψαν οι ομοϊδεάτες τους σε αυτό τον τόπο! Ο 2ος Αττίλας πυθανόν να σας αναγκάσει σε λύση του Κυπριακού και ο 3ος ενδεχομένως να μας γλυτώσει από την άρια σας φυλή!» 


Όπως τονίζει το sigmalive.com, η άποψη ότι ο 1ος Αττίλας «αποκατέστησε την έννομη τάξη» είναι το κλασικό τουρκικό αφήγημα που από το 1974 προσπαθεί να δικαιολογήσει την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Το ότι πολιτικός στόχος του 1ου και του 2ου Αττίλα ήταν να εξαναγκάσει ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, είναι επίσης γνωστό μέσα από τα σχέδια και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. Ο στρατηγός Κενάν Εβρέν, που σχεδίασε τον Αττίλα και που διετέλεσε πραξικοπηματικός πρωθυπουργό της Τουρκίας είχε δηλώσει το 1990: «Στόχος της εισβολής ήταν η δημιουργία μιας ομοσπονδίας στην Κύπρο. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής, όμως η δημιουργία της ομοσπονδίας στο τραπέζι ακόμα δεν έγινε κατορθωτή. Ο στόχος αυτός παραμένει απραγματοποίητος».

Ακόμα και για ένα «3ο μεταναστευτικό Αττίλα» που θα αλλάξει την Κύπρο, υπάρχει δημοσιευμένο τουρκικό σχέδιο σταδιακής δημογραφικής υπέρβασης του ελληνικού πληθυσμού από το 1956.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο Δώρος Πολυκάρπου, με δηλώσεις του ως «εμπειρογνώμονας» στην «Χαραυγή», προσπάθησε εμμέσως να ακυρώσει τις αποκαλύψεις της «Σημερινής» για το πως «το μεταναστευτικό βουλιάζει την Κύπρο». Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Σημερινής», με αδιάσειστα στοιχεία, επιβεβαιωνόταν από τα πιο επίσημα χείλη, πως οι αυξήσεις σε αιτητές ασύλου αυξάνονται δραματικά, και πως σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών 6 στους 10 εισέρχονται από μη-ελεγχόμενα σημεία της Νεκρής Ζώνης και τα οδοφράγματα.

Στις δηλώσεις του στην «Χαραυγή», ο κ. Πολυκάρπου έκανε λόγο «για ενδεχόμενη συνειδητή σύγχυση του προσφυγικού ζητήματος με τη κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό και με την Τουρκία». Στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά των κοινών περιπολιών Αστυνομίας-ΕΦ στην Πράσινη Γραμμή, αμφισβήτησε τη «συνειδητή μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία μέσω κατεχομένων», και είπε πως είναι «ατεκμηρίωτες αιχμές» η «διασύνδεση των προσφύγων με την τρομοκρατία»!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα χρόνια σε συζήτηση στο «Σίγμα», o κ. Πολυκάρπου αμφισβητούσε όσους επιχειρηματολογούσαν για τον ρόλο της Τουρκίας, όταν το μεταναστευτικό είχε μόλις αρχίσει να αναδεικνύεται ως σοβαρό πρόβλημα.


Πηγή: sigmalive.com