Κύπρος: Βρετανός συνταξιούχος κατηγορείται για δολοφονία επειδή σκότωσε την άρρωστη σύζυγό του

Σύμφωνα με το δικηγόρο του ο 75χρονος Ντέιβιντ θα υποβάλει αίτηση προκειμένου να δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Στη φυλακή βρίσκεται ο 75χρονος Βρετανός συνταξιούχος Ντέιβιντ Χάντερ ο οποίος μέχρι σήμερα κατηγορούνταν για τη δολοφονία της άρρωστης συζύγου του επειδή τη βοήθησε να δώσει τέλος στη ζωή της τον περασμένο Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, ο 75χρονος Ντέιβιντ κατηγορείται για τη δολοφονία της 74χρονης συζύγου του Τζάνις, η οποία πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021 στον οίκο ευγηρίας του ζευγαριού στην παραθαλάσσια πόλη της Πάφου, όπου ζουν πολλοί Βρετανοί ομογενείς.

Ωστόσο, έπειτα από προσπάθειες των δικηγόρων του ο 75χρονος Ντέιβιντ δεν θα δικαστεί τελικά για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με ομάδα που συνεργάζεται με τους δικηγόρους του 75χρονου σε ακρόαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο Κακουργιοδικείο Πάφου επετεύχθη συμφωνία με τους Κύπριους εισαγγελείς και έτσι ο Χάντερ θα υποβάλει αίτηση ώστε δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Daily Mail. Αυτό σημαίνει ότι ο Χάντερ θα αποφυλακιστεί και θα επιστρέψει στο σπίτι του μέχρι την επόμενη ακρόαση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η κατηγορία της δολοφονίας δεν είναι πλέον στο τραπέζι, καθώς ο στόχος μας ήταν να βγάλουμε τον Ντέιβιντ από τη φυλακή και να επιστρέψει στο σπίτι το συντομότερο δυνατό. Στην επόμενη ακρόαση τα ισχυρά ελαφρυντικά του Ντέιβιντ, όπως ο καλός του χαρακτήρας και η μακροχρόνια και στοργική σχέση που είχε με τη σύζυγό του, θα τεθούν ενώπιον του δικαστηρίου. Ελπίζουμε, δεδομένων των ιδιαίτερων γεγονότων αυτής της υπόθεσης, και της νομολογίας σε παρόμοιες υποθέσεις από όλο τον κόσμο, ότι η τελική ποινή θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει αναστολή της ποινής. Ευχαριστούμε όλους από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και όλο τον κόσμο για την υποστήριξή τους στον Ντέιβιντ και την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε ο δικηγόρος Michael Polak, διευθυντής της οργάνωσης προάσπισης Βρετανών κατηγορουμένων στο εξωτερικό Justice Abroad.

Πηγή: skai.gr