Κρεμλίνο: Με ποιους όρους μπορεί να γίνει η συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι - Έτοιμο το έγγραφο της συμφωνίας

Τους όρους με τους οποίους θα ανοίξει ο δρόμος για τη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άρα και την αρχή του τέλους της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την Πέμπτη.

Όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, για να προγραμματιστεί μία συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στους όρους που έχει προτείνει η Μόσχα. «Το έγγραφο για την υπογραφή της συμφωνίας είναι έτοιμο», τόνισε χαρακτηριστικά, θέτοντας τη βάση πάνω στην οποία η Ρωσία θα επανέλθει στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός.

Οι όροι που έχει θέσει η Ρωσία

Ποιοι είναι οι όροι; Όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν η ρωσική πλευρά και σύμφωνα με όσα σημείωσε ως «ανατροπές της αρχικής συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη» κατά την τελευταία ρίξη σε επίπεδο διπλωματίας, οι όροι του Κρεμλίνου έχουν ως εξής: 

1)Αναγνώριση Κριμαίας ως ρωσικό έδαφος

2)Αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ)

3)Αλλαγή στο Σύνταγμα ώστε να κατοχυρωθεί η ουδετερότητα της χώρας (σ.σ. δηλαδή να μην ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ)

4)Την κάθετη και ολοκληρωτική, δίχως αστερίσκους, απουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος.

«Στην ουσία, ο Πούτιν ουδέποτε αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ζελένσκι, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμαστούν οι συνθήκες, δηλαδή να υπογράψουν (σ.σ. οι Ουκρανοί) το έγγραφο της συμφωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρ Πεσκόφ. «Προς το παρόν, δεν έχουμε κάποια νέα ενημέρωση γι' αυτό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Πηγή: skai.gr