Βατικανό: Μια Ρωσίδα και μια Ουκρανή νοσοκόμα θα σηκώσουν τον Σταυρό του Μαρτυρίου

Την αντίδραση της Ουκρανίας προκαλεί η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να συμμετάσχουν στην αναπαράσταση της πορείας προς τον Γολγοθά, την Μεγάλη Παρασκευή στο Βατικανό, μια Ρωσίδα και μια Ουκρανή νοσοκόμα.

Η αναπαράσταση γίνεται στο Κολοσσαίο και εκκλησιαστικοί κύκλοι από την Ουκρανία πιέζουν το Βατικανό να αναθεωρήσει σχετικά με την συμμετοχή της Ρωσίδας στην εκδήλωση. 

Πάντως, μέχρι στιγμής η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν έχει μεταβάλει τον προγραμματισμό της και επιβεβαιώνει το πρόγραμμα της τελετής της Μεγάλης Παρασκευής, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του μηνύματος ειρήνης που θα εκπέμψει ο Πάπας, μια Ουκρανή και μια Ρωσία νοσοκόμα θα σηκώσουν τον Σταυρό του Μαρτυρίου.

Πρόκειται για την Ιρίνα και την Αλμπίνα, οι οποίες εργάζονται στο νοσοκομείο Campus Biomedico της Ρώμης.

«Όλη η ανθρωπότητα να ενωθεί για την ειρήνη»

Αμφότερες τάσσονται ανεπιφύλακτα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος αυτός μας ένωσε πολύ. Θεωρούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να ενωθεί για να επιτευχθεί μια λύση, για να επικρατήσει -επιτέλους- η ειρήνη», δήλωσαν οι δυο νοσηλεύτριες, στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

H παρουσία τους στην τελετή της Via Crucis, αύριο βράδυ στο Κολοσσαίο, επιβεβαιώνεται παρά τις αντιδράσεις της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα, η οποία έχει κάνει γνωστό ότι «συμμερίζεται την γενικότερη ανησυχία σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Πηγή: skai.gr