Κορωνοϊός-Βρετανία: Σχεδόν 20.000 τα νέα κρούσματα-Ξανά πάνω από 100 οι νεκροί του 24ώρου

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στα 19.724 καταμετρήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 2.500 σε σχέση με χθες.

Ακόμα 137 φορείς του ιού κατέληξαν σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου 24ώρου, ενώ χθες ο αντίστοιχος απολογισμός ήταν 143.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας 43.155 από τους συνολικά 654.644 επιβεβαιωμένους φορείς του ιού κατέληξαν (εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση).

Ο τοπικός Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι από τις 6 το βράδυ της Παρασκευής θα απαγορεύεται η είσοδος στο ουαλικό έδαφος επισκεπτών από τις περιοχές της Αγγλίας που έχουν τοποθετηθεί στις δύο υψηλότερες βαθμίδες περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Οι δύο βαθμίδες αυτές, όπως τις έχει καταρτίσει η κυβέρνηση Τζόνσον, περιλαμβάνουν την απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δε συγκατοικούν και στην περίπτωση της βαθμίδας ύψιστου ρίσκου το κλείσιμο των παμπ, των μπαρ και των γυμναστηρίων.

Στην τρίτη βαθμίδα για την ώρα έχει υπαχθεί η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ και στη δεύτερη βαθμίδα μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ που δεν απέχουν πολύ από την Ουαλία.

Στη Σκωτία, εξάλλου, η εκεί τοπική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον ζήτησε από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Μπλάκπουλ, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 180 κρούσματα Covid σε κατοίκους της Σκωτίας που επισκέφθηκαν αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο της ΒΔ Αγγλίας.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ