Διασωληνωμένο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου ένα 9χρονο αγοράκι, το οποίο κινδύνεψε να πνιγεί στην παραλία της Μαραθιάς το απόγευμα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με το ERTNews, το παιδί κατάπιε μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν και στη συνέχεια να το διακομίσουν στο νοσοκομείο του Πύργου για περαιτέρω φροντίδα.
«Όταν βλέπεις ένα παιδί μπλε, άσφυγμο, με το κορμάκι του παγωμένο και την κοιλιά τούμπανο, συνέπεια πνιγμού, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ζήσει! Έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ότι έπρεπε! Το παιδί άλλαξε χρώμα, άρχισε να κλαίει, απέκτησε πίεση σφυγμό και τα ματάκια του ανοιγόκλειναν. Πόση δικαίωση για έναν γιατρό ο αγώνας του, η προσπάθειά του να έχει επιτυχία! Ήθελε ο Θεός να ζήσει και θα ζήσει», ανέφερε σε ανάρτησή του ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος.
Το αγοράκι αναμένεται να διακομιστεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.