Κορωνοϊός - Ιράν: Η επιδημία εξαπλώνεται με αμείωτους ρυθμούς στην χώρα

Το Ιράν κατέγραψε 157 νέους θανάτους της επιδημίας του κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο και 2.389 νέα κρούσματα της επιδημίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 2.234 και των κρουσμάτων σε 29.406, ενώ οι ιαθέντες ανέρχονται σε 10.457, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος αναγνωρίζοντας ότι η εξάπλωση της νόσου όλο και μεγαλώνει.

Οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν από σήμερα τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων ενώ νέα σειρά μέτρων ανακοινώθηκε χθες για τον έλεγχο της επιδημίας σε μία από τις πλέον πληγείσες από τον ιό χώρες.

Μέχρι σήμερα, η ιρανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να επιβάλει περιοριστικά μέτρα ή καραντίνα με το επιχείρημα ότι αυτό θα απειλούσε με ολοκληρωτική καταστροφή την αποσταθεροποιημένη από τις αμερικανικές κυρώσεις ιρανική οικονομία.

Η είδηση για την απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ πόλεων έρχεται εν μέσω των σχολικών διακοπών για το νέο ιρανικό έτος, την ώρα που εκατομμύρια κάτοικοι έχουν ταξιδέψει εκτός της επαρχίας τους. Αυτοί καλούνται να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στα σπίτια τους. Ολες οι συναθροίσεις, επίσημες ή μη, απαγορεύονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ