Κλείσιμο

Ο Ηλίας Μόσιαλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για κορωνοϊό

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ορίζεται εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό.

«Με χαρά δέχθηκα σήμερα την πρόταση του Πρωθυπουργού να εκπροσωπώ τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του Covid-19», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: « Νωρίτερα σήμερα δέχθηκα και την πρόταση του Διευθυντή του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη να συμμετάσχω σε δεκαμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.» 

 

 

Ο Ηλίας Μόσιαλος γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1960 στη Δράμα. Εξελέγη βουλευτής το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Το 2011, στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, είχε αναλάβει υπουργός Επικράτειας με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ακαδημαϊκή καριέρα

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο, με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων, επιμελητής πολλών επιστημονικών εκδόσεων και αρχισυντάκτης επιστημονικού περιοδικού. Έχει χρηματίσει σύμβουλος σε θέματα υγείας σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Βραβεύσεις

Μερικές από τις βραβεύσεις του είναι:
2002, 2007 Baxter Award από το European Health Management Association για την καλύτερη δημοσίευση στην πολιτική υγείας και διαχείρισης στην Ευρώπη
2010 Andrija Stampar medal από το Association of Schools of Public Health in Europe (ASPHER) και το European Public Health Association (EUPHA) για τη συνεισφορά του στην Ευρωπαϊκή δημόσια υγεία

Πολιτική καριέρα

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Ρήγα Φεραίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Εκλέχθηκε βουλευτής επικράτειας στις βουλευτικές εκλογές του 2009 με το ΠΑΣΟΚ
Στις 16/6/2011 έγινε υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
 

Πηγή: skai.gr