Κλείσιμο

Κίνημα… «Λυσιστράτη» στις ΗΠΑ – Αποχή από το σεξ ως απάντηση στην απαγόρευση των αμβλώσεων

«Αν είσαι ένας άνδρας που δεν θα κάνει αγγειεκτομή και δεν είσαι στους δρόμους να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματά μου, δεν αξίζεις να κάνεις σεξ μαζί μου», δήλωσε η Μπριάνα Κάμπελ, μια 24χρονη τραυματιοφορέας 

Κίνημα αποχής από το σεξ δημιουργείται στις ΗΠΑ, ως απάντηση στην απαγόρευση των αμβλώσεων. Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η γυναίκα η οποία εμπνέεται ένα ιδιοφυές στρατηγικό σχέδιο, ώστε να φέρει την ειρήνη ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες, με το να ξεσηκώσει τις ομόφυλές της να κηρύξουν σεξουαλική αποχή, φαίνεται ότι βρίσκει… γόνιμο έδαφος στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί το παράδειγμά της υιοθετούν ως αντίδραση γυναίκες στις ΗΠΑ, για να πιέσουν τις εξελίξεις μετά τη δικαστική απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Μπορεί ο πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, αλλά και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ να έσπευσαν να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά τι γίνεται τώρα; 

Όπως γράφει η «New York Post, η «αποχή από το σεξ» άρχισε να γίνεται trend στο Twitter, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Αν είσαι ένας άνδρας που δεν θα κάνει αγγειεκτομή και δεν είσαι στους δρόμους να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματά μου, δεν αξίζεις να κάνεις σεξ μαζί μου», δήλωσε η Μπριάνα Κάμπελ, μια 24χρονη τραυματιοφορέας. 

Μία άλλη γυναίκα διερωτήθηκε, επίσης, γιατί το σεξ είναι πιο σημαντικό από τα δικαιώματα των γυναικών. «Αν δεν μπορούμε με ασφάλεια να βγούμε έξω και να κάνουμε σεξ και να ξέρουμε ότι θα έχουμε μια επιλογή μετά από αυτό, τότε γιατί θα πρέπει να το περιμένουμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Νεαρή κοπέλα, θύμα βιασμού, σημείωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους νομικά, για να πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους μετά την ακύρωση της απόφασης-ορόσημο για τις αμβλώσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Δεν μπορώ να καθίσω εδώ και να φανταστώ τι θα κάνουν οι αδελφές μου στις «κόκκινες» πολιτείες αν μείνουν έγκυες από βιασμό και πρέπει όχι μόνο να κουβαλούν την τραγωδία του χειρότερου πράγματος που τους έχει συμβεί, αλλά και να το κουβαλούν στο σώμα τους για εννέα μήνες», πρόσθεσε η ίδια. 
 

Πηγή: skai.gr