Κίνδυνος αποκλεισμού της Τσέλσι από την Πρέμιερ Λιγκ-«Θρίλερ» με την εξαγορά της

Αντιμέτωπη μέχρι και με αποκλεισμό από την Πρέμιερ Λιγκ θα τεθεί η Τσέλσι , αν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν καταφέρει σύντομα να κλείσει το «deal» για την εξαγορά της.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Daily Mail, εμπόδιο σε αυτό το εγχείρημα στέκεται το δάνειο ύψους 1,6 δισ. λιρών που πρέπει να αποπληρωθεί στον Ρώσο ολιγάρχη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο Αμπράμοβιτς αρχικά ισχυρίστηκε ότι θα διαγράψει αυτό το ποσό που είχε βάλει στο κλαμπ για να διευκολύνει τη διαδικασία πώλησης. Ωστόσο όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό λόγω των κυρώσεων της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία μπορεί να τροποποιήσει τους όρους των κυρώσεων όπως και όποτε το επιλέξει.

Από την πλευρά τους οι Τimes εξηγούν οτι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην εταιρία Camberley International Investments, μία offshore που εδρεύει στο Τζέρσεϊ και η οποία φέρεται να συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς και να είναι πιστωτής της Fordstam Ltd, μητρικής της Τσέλσι. Η πλευρά του Ρώσου υποστηρίζει ότι οι 1,6 δισεκατομμύρια λίρες είχαν δοθεί ως δάνειο.

Σύμφωνα με τους «Times» η Τσέλσι ενημέρωσε την κυβέρνηση και τους υποψήφιους αγοραστές ότι θέλει να αλλάξει ο τρόπος που θα γίνει η αγοραπωλησία του συλλόγου. Έτσι εξέφρασε την επιθυμία να αποπληρωθεί το χρέος.

Μέσα σε όλα αυτά, η Τσέλσι λειτουργεί ως σύλλογος επειδή η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την εξάλειψε από τις κυρώσεις μέχρι τις 31 Μαΐου, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν. Χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, δεν μπορούν να λειτουργήσουν: δεν μπορούν να πουλήσουν εισιτήρια, να πληρώσουν παίκτες ή να στρατολογήσουν παίκτες. Δεν μπορούν καν να οργανώσουν αγώνες. Ουσιαστικά θα ρευστοποιούνταν και δεν θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιοδήποτε επίπεδο, μέχρι να διευθετηθεί κάποιο είδος συμφωνίας.

Ίσως η κυβέρνηση απλώς να παρατείνει την ειδική άδεια; Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά στις 8 Ιουνίου η Πρέμιερ Λιγκ έχει την Ετήσια Γενική Συνέλευση εν όψει του πρωρτ πρωταθλήματος για την σεζόν 2022-23.

Εάν η Τσέλσι δεν λάβει άδεια μέχρι τότε, δεν μπορεί να πάρει τη θέση της στην Premier League της επόμενης σεζόν, ούτε μπορεί να οριστεί από την FA ως εκπρόσωπος του Champions League ή του Europa League. Και μπορούν να αδειοδοτηθούν μόνο με άδεια της κυβέρνησης, κάτι που θα συμβεί μόνο εάν πουληθούν.

Πηγή: DAILY MAIL