Ανεβαίνει το θερμόμετρο: Η Κίνα απείλησε με αντίποινα κατά αμερικανικών οντοτήτων για την κατάρριψη του μπαλονιού 

Το Πεκίνο υποστήριξε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ πέταξαν δικά τους αερόστατα πάνω από το Θιβέτ και το Σιντζιάνγκ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις διπλωματικές σχέσεις Πεκίνου - Ουάσινγκτον. Η Κίνα απείλησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ με αντίποινα εναντίον αμερικανικών οντοτήτων ως απάντηση στην κατάρριψη του μπαλονιού από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πεκίνου, Γουάνγκ Γουένμπιν, υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ πέταξαν δικά τους αερόστατα σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τις περιοχές Σιντζιάνγκ και Θιβέτ, παρότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ήταν πίσω από οποιεσδήποτε πτήσεις. 

Ο Γουάνγκ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες και δεν προσδιόρισε τους στόχους των αντίμετρων, αλλά επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ αντέδρασαν υπερβολικά» σηκώνοντας τα μαχητικά F-22 για να καταρρίψουν το μπαλόνι, ενώ το χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για να επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες που συνδέονται με την Κίνα. 

Οι Κινέζοι επιμένουν ότι το μπαλόνι τους δεν ήταν κατασκοπευτικό, «άλλα να μη στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος που έφυγε κατά λάθος από την πορεία του λόγω των ανέμων» με την Ουάσιγκτον να αντιδρά υπερβολικά.

Πηγή: dailymali.co.uk