Μαζικοί τάφοι στην Αντιόχεια για τα χιλιάδες θύματα που δεν αναγνωρίζονται (βίντεο)

Στην Αντιόχεια – μία από τις πόλεις που σχεδόν ισοπεδώθηκαν -  τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει από τα θύματα του σεισμού και οι αρχές ανοίγουν μαζικούς τάφους

Καθώς οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης στην Τουρκία σταματούν και οι μπουλντόζες αρχίζουν και απομακρύνουν τους τόνους μπάζα από τα χιλιάδες κατεδαφισμένα κτίρια, στην Αντιόχεια (αλλά και σε άλλες πόλεις που χτυπήθηκαν από τα 7.8 Ρίχτερ) μαζικοί τάφοι ανοίγονται για τα χιλιάδες θύματα του «σεισμού του αιώνα». 

Δέκα μέρες μετά την βιβλική καταστροφή στη νοτιοανατολική Τουρκία- και τη βόρεια Συρία - οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι 35.418 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές και πάνω από 80.000 παραμένουν αγνοούμενοι κάτω από τα χαλάσματα. 

Στην Αντιόχεια – μία από τις πόλεις που σχεδόν ισοπεδώθηκαν -  τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει από τα θύματα του σεισμού και οι αρχές ανοίγουν μαζικούς τάφους για σορούς που δεν χωράνε στα νεκροταφεία αλλά και για όσες σορούς δεν έχουν αναγνωριστεί και δεν έχουν αναζητηθεί. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το Euronews, προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταφής λαμβάνονται δείγματα DNA ώστε να ταυτοποιηθούν τα θύματα και να γνωρίζουν αργότερα οι συγγενείς που έχουν ταφεί οι δικοί τους άνθρωποι.

Η ελπίδα ακόμα ζει

Παρά το γεγονός πως τα σωστικά συνεργεία από τις περισσότερες χώρες που είχαν πάει για βοήθεια έχουν αποχωρήσει πια, όσοι παραμένουν συνεχίζουν να βγάζουν ζωντανούς μέσα από τα χαλάσματα.

Χθες τουλάχιστον εννιά άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα χαλάσματα ενώ σήμερα μια 44χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή στην πόλη Καχραμανμαράς, σχεδόν 222 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Πηγή: skai.gr