Κλείσιμο

Δείτε βίντεο σοκ - Πλάνα με ρωσικό πύραυλο λίγο πριν χτυπήσει το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο σύμφωνα με το Κίεβο απεικονίζεται ρωσικός πύραυλος που έπληξε το εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ κλάσματα του δευτερολέπτου πριν σκορπίσει το θάνατο. Aκολουθεί ισχυρή έκρηξη. 

Νέα σοκαριστικά πλάνα από τη στιγμή της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Άμστορ στο Κρεμεντσούκ έδωσαν την Πέμπτη οι ουκρανικές αρχές. Μεταξύ άλλων, στο βίντεο σύμφωνα με το Κίεβο απεικονίζεται ρωσικός πύραυλος που έπληξε το εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ κλάσματα του δευτερολέπτου πριν σκορπίσει το θάνατο. Aκολουθεί ισχυρή έκρηξη. 

«Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (σ.σ SBU) συλλέγει πολυάριθμα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι οι κατακτητές διέπραξαν σκόπιμα ένα αιματηρό έγκλημα πολέμου στο Κρεμεντσούκ» δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Ιβάν Μπακάνοφ.

«Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η εκτόξευση των πυραύλων X-22 πραγματοποιήθηκε από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev-22M3, τα οποία απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Shaykovka στην περιοχή Kaluga. Οι ίδιοι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον εναέριο χώρο της περιοχής Κουρσκ της Ρωσίας» αναφέρεται.

Σύμφωνα πάντα με τις ουκρανικές αρχές, «το βίντεο, που κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης του πυραύλου, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι κατακτητές έπληξαν πολιτικούς στόχους, ιδίως στο εμπορικό κέντρο. Αυτό αποδεικνύεται από πλάνα κλειστού κυκλώματος μέσα και γύρω από το εμπορικό κέντρο - υπήρχαν πολλοί επισκέπτες.

«Αυτή είναι μια παγωμένη εικόνα του τεράστιου πυραύλου που η Ρωσία εκτόξευσε σκόπιμα σε ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο Ουκρανούς αμάχους σε μια στοχευμένη αεροπορική επιδρομή που ήταν προγραμματισμένο να συμπέσει με το πιο πολυσύχναστο μέρος της ημέρας για τη μέγιστη σφαγή»  αναφέρει στο κανάλι του στο Telegram ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 18 νεκροί, ωστόσο ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί  20 τουλάχιστον αγνοούνται.
 

Πηγή: skai.gr