Καναδάς: Σχολείο επιβάλλει ενδυματολογικό κώδικα λόγω τρανς εκπαιδευτικού - Bίντεο και φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες της εκπαιδευτικού Kayla Lemieux στο γυμνασίου του Oakville Trafalgar έγιναν viral τον Σεπτέμβριο και τράβηξαν γρήγορα την προσοχή

Στον Καναδά σχολικό συμβούλιο ζήτησε την εφαρμογή ενός νέου «επαγγελματικού» ενδυματολογικού κώδικα για τους εκπαιδευτικούς έπειτα από μήνες αντιδράσεων για την τρανς δασκάλα με το γιγάντιο προσθετικό στήθος που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο.


Τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Halton ενέκριναν ομόφωνα πρόταση, στις 3 Ιανουαρίου, με την οποία δίνεται εντολή στο διευθυντή εκπαίδευσης να αναπτύξει μια πολιτική που θα διασφαλίζει «κατάλληλα και επαγγελματικά πρότυπα ντυσίματος στην τάξη», όπως ανέφερε το Fox News.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης της περιοχής Curtis Ennis έχει διορία μέχρι την 1η Μαρτίου για να εφαρμόσει τον νέο ενδυματολογικό κώδικα.

Οι φωτογραφίες της εκπαιδευτικού Kayla Lemieux, του γυμνασίου του Oakville Trafalgar, έγιναν viral τον Σεπτέμβριο και κέρδισαν γρήγορα την παγκόσμια προσοχή. 

Αμεσώς ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, η οποία όμως είχε δύο μέτωπα. Το ένα ήταν οι γονείς και οι μαθητές που στράφηκαν εναντίον της καθηγήτριας και το άλλο ήταν από πλήθος υποστηρικτών της.

trans

Τα στιγμιότυπα, που τραβήχτηκαν από μαθητές, δείχνουν την ξανθιά καθηγήτρια να φορά στενά ρούχα που τονίζουν το γιγάντιο προσθετικό στήθος της, ενώ διδάσκει στην τάξη.

Τεράστιες θηλές φαίνονται να προεξέχουν από το ψεύτικο μπούστο της, γεγονός που «ξεσήκωσε τους κηδεμόνες των μαθητών».

trans

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν γρήγορα έντονες διαμαρτυρίες, οργισμένες καταγγελίες, ακόμη και απειλές για βόμβες στο σχολείο Oakville, που βρίσκεται περίπου 20 μίλια έξω από το Τορόντο.

Το σχολικό συμβούλιο συνέχισε να στέκεται δίπλα στην τρανς δασκάλα, η οποία άρχισε να αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα πέρυσι, σύμφωνα με την Toronto Sun.

«Αυτή η καθηγήτρια είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική εκπαιδευτικός» δήλωσε η πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Χάλτον, Μάργκο Σάτλγουορθ.

Πηγή: skai.gr