«Ένιωθα σα να καίγομαι ζωντανός»: Το ατύχημα με φωσφορικό οξύ που είχε ο ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ, που είχε υποδυθεί τον «Λεωνίδα» στην ταινία 300 είχε ατύχημα στα γυρίσματα της νέας του ταινίας - Τι συνέβη

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ έτριψε κατά λάθος φωσφορικό οξύ στα μάτια του ενώ γύριζε την επερχόμενη ταινία δράσης του «Plane», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ένιωσε σαν να «καιγόταν ζωντανός».

Ο 53χρονος ηθοποιός, που είχε υποδυθεί τον «Λεωνίδα» στην ταινία 300, έκανε την αποκάλυψη κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο «Late Night With Seth Meyers» την Τετάρτη, λέγοντας ότι το ατύχημα συνέβη καθώς προσπαθούσε να επισκευάσει ένα αεροπλάνο στο πλατό.

«Τώρα βάζω το χέρι μου ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τροχούς, προσποιούμενος ότι ξέρω τι κάνω», θυμάται ο Μπάτλερ. «Κάθε φορά που βγάζω τα χέρια μου είναι καλυμμένα με αίμα και πράσινο υγρό, σωστά; Και λέω, «Δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράσινο υγρό».

«Τρίβω το πρόσωπό μου και, ξαφνικά, είναι στο λαιμό μου. Είναι στο στόμα μου. Είναι μέσα στη μύτη μου. Είναι στα μάτια μου», συνέχισε. «Καίει το πρόσωπό μου, και εννοώ καίει».

Αφού οι άνθρωποι στο πλατό συνειδητοποίησαν ότι το πράσινο υγρό ήταν φωσφορικό οξύ, επικράτησε σύγχυση για το πώς θα έπρεπε να αφαιρεθεί από το πρόσωπό του. Κάποιοι πρότειναν στον ηθοποιό να ρίξει νερό, ενώ άλλοι είπαν ότι κάτι τέτοιο θα το επιδείνωνε την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το άτομο που επηρεάζεται θα πρέπει να πλύνει αμέσως το πρόσωπό του και να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

«Ήταν, σαν να καίγομαι ζωντανός… Άρα ήταν έντονο. Πραγματικά με έκαιγε για ώρες», δήλωσε ο Μπάτλερ, χωρίς να αποκαλύψει πώς κατέληξε να αφαιρέσει το οξύ από την επιδερμίδα του.

Ο ήρωας δράσης από τότε έχει αναρρώσει πλήρως και αστειεύτηκε ότι το περιστατικό ήταν «υπέροχο για τη σκηνή» που γύριζαν. «Οτιδήποτε για τη δουλειά!» δήλωσε χαριτολογώντας ο Μπάτλερ. 

To τρέιλερ της ταινίας Plane:

Πηγή: skai.gr